Pangløp av Tekno Jerken på Leangen lørdag, imorgen torsdag blir han operert.

18-04-2012
Han var på vei rett inn i den i den norske kaldblodseliten, go'gutten og hedershesten, Tekno Jerken. Nå blir eliteløp byttet ut med lang rekonvalesens- og opptreningstid.
Les mer...
Etter seiersløpet på Leangen, hvor han vant etter behag med proppene i, viste han halthet. Haltheten tiltok, og den rutinerte veterinæren Jostein Rekstad, antydet at kodesenebeinet eller gaffelbåndet kunne ha fått en skade. Mandag ble det bekreftet ved Norges Veterinærhøgskole at Rekstads antagelser var rett. Kodesenebeinet hadde et brudd. Han blir nå operert, og vi må regne med en lang rekonvalesensperiode. Først kommer Tekno Jerken til å stå oppstallet hos en av landets desidert dyktigste equiterapeuter, Marit Sæter i Stjørdal, for oppfølging og behandling. Deretter starter opptreningen. Jeg skal gjøre alt i min makt for å få han tilbake i banen. Han kommer igjen, vær sikker.
Trist for eier, meg og norsk travsport at denne skaden oppsto. Denne hesten er et individ av de sjeldne, det kan jeg si med sikkerhet. Han er klok, snill og alltid konkurranselysten. Han har alt som kjennetegner en elitehest.