Travåret 2012 går mot slutten

30-12-2012

Et nytt travår er snart til ende, et år fyllt av gleder og..... som det må være når glede er tilstede, skuffelser. Men, la oss ta for oss solskinnet, de deilige, herlige opplevelsene....

Les mer...

For meg personlig har året vært et eventyr. Jeg har fått ta del i opplevelser jeg aldri kunne tro ville skje. Alle opplevelsene med Moe Svarten, Tekno Jerkens seier i eliteløpet på Leangen med brudd i kodesenebenet og alle de herlige stundene på travparken i Harstad. Aldri kommer jeg til å glemme seieren i Sigvart Larsens minneløp med Moe Svarten på Klosterskogen i påsken. Tråkka var stinn med folk i vårsola i Skien, Svarten var klar til dyst. Han kjempet som en løve, og vi vant. Jeg husker så inderlig vel de siste metrene. Bjønnum Odin og landschampion Solberg kom stormende ute i banen. To tidsaldre, to forskjellige divisjoner hva kusker angår gjorde opp, men som alltid i travløp, var det den firbente som avgjorde. Takk Svarten, takk for at du beviste det mange ikke forstår, at det er dere som er atletene.
Stor var denne hendelsen for meg, veldig stor, men helt på høyde var en dag tidlig i august da Drammen og Harstad var arenaer. Moe Svarten gjorde nok et pangløp, og "kammet hjem" 250.000 kr. i 5-årsløpet, der han enkelt avviste medsmygende derbyvinner Wiik Stjernen på oppløpet i Drammen.
I Harstad samme dag hadde min gode venn og samarbeidspartner Oddmund Eggum gjort gamle Vinnelykka klar til dyst. Eggum som i år har hatt nok en strålende sesong og fremstår som Nord-Norges fremste trener. 23 seiere og over 600.000 kr innkjørt på et begrenset materiell står det respekt av. Han er en trener og hestekar av solid karakter, Eggum, full av erfaring og kunnskap.
Vinnelykka har holdt hus hos Eggum siden en misslyket bedekning og gaffelbåndskade. I år har hun vunnet ni løp!!
En av de ni seierene ble tatt nettopp denne augustdagen, da hun vant Egil Trudvangs Æresløp. Den herligste av mine herlige hester. Utrolig stort.  For meg større enn både Evard Munchs "Skrik", Griegs "Ut mot havet" eller Thor Heyerdahls "Kontikiferd", var det, når mitt store forbilde som menneske, travtrener og kusk, Vidar Schwabe, med stø hånd sendte Vinnelykka først over målstreken. Da tenkte jeg på Åge Aleksandersen, min favorittartist, og hans låt; "Det er din dag idag"
GODT NYTT ÅR til alle dere som jobber og sliter i produksjonsavdelingen i vårt firma "NORSK TRAVSPORT". Dere er helter alle som en!!!!!